TARİHÇE

Odamız Saatçılar, Tabelacılar ve Kuyumcular Derneği olarak faaliyette iken 1969 yılında merhum Fuat Ali Bugay, merhum Mustafa Yakar, Orhan Öznergis, Özgen Altınören, Mahir Korkmaz, Berdan Altındöken öncülüğünde Adana Kuyumcular Derneği olarak kuruldu ve ilk genel kurulunu yaptı.

İlk Başkanımız merhum Fuat Ali Bugay’dır. Daha sonra Özgen Altınören başkanlık yapmıştır. Özgen Altınören’den görevi devralan Günay Özkurt 9 yıl başkanlık yaptıktan sonra Salih Talay’ın Başkanlığında seçilen yönetime devretmiştir.

1994 yılında dernek adı 507 sayılı kanunda yapılan değişiklikle Oda olarak değiştirilmiş ve Adana Kuyumcular Odası ismiyle faaliyetini sürdüren odamız 2005 yılında 507 sayılı yasayı değiştiren 5362 sayılı yasa ile Adana Kuyumcular Esnaf Odası adı ile hizmet vermektedir.