TÜRK BAYRAĞI

Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan Türk Bayrağı vatanımızın en kutsal şerefli değerlerinden biridir.Bayrak bir milletin bağımsızlığının sembolü olmakla birlikte,bir Ülkenin bayrağı gökyüzünde dalgalanması o Ülkenin hiçbir boyunduruk altında bulunmadığını gösterir,bir milletin saygınlığını ve gururunu da sembolize eder.

Bayrak uğruna bu ülkede nice kanlar dökülmüş,Kurtuluş Savaşı’nda daha çocuk sayılacak birçok Mehmetçik bu ülkenin bağımsızlığı için seve seve canlarını feda etmiştir.Bu nedenledir ki bayrağımız bizim için bağımsızlığımız uğruna dökülen kanların, çok ağır bedeller ödenerek kazanılan zaferlerin sembolüdür.Bayrağımız gökyüzünde dalgalandıkça vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen mücadelede şehit düşen vatandaşlarımıza,gazilerimize minnet borcumuzu unutmuyor,topraklarımızın kolay kazanılmadığını,vatanımızın bütünlüğünü çok iyi korumamız gerektiğini hatırlıyoruz.

Bir vatandaşımız tarafından Türk Bayrağımızın asılı bulunduğu akaryakıt istasyonları başta olmak üzere işyerlerinde , yırtık,kirli,tozlu, şekilde asılı bulundurulduğu konusunda Cumhurbaşkanlığı Makamı’na Türk Bayrağımızın asılırken gösterilmesi gereken hassasiyetleri içeren talep ve uygun olmayan şekilde asılan işletmeler hakkında şikayetlerini konu alan dilekçe yazılmıştır.