02/11/2018
3207

”TEB ALTIN BULUŞMASI”

”TEB ALTIN BULUŞMASI”

Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman

Krizleri De Fırsata Çevirmeyi Bilmeliyiz

Komşu İllere Teşvik, Adana Ekonomisini Geriletti

Hiltonsa Adana’da yapılan toplantıya TEB Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, Bölge Direktörü Halil Vurarak, TEB Adana Çarşı Şube Müdürü ilhan Topal ile çok sayıda şube müdürleri ile Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Başkan Yardımcısı Berkan Bugay ve kuyumcu esnafları katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan Oda Başkanı Başman, ülkemizin son 7 ayda yaşadıkları olumsuzlukların ekonomiyi de negatif olarak etkilediğini, ancak esnaf olarak yaşamın devam ettiği ülkede, krizlerden de fırsat yaratmayı bilmeleri gerektiğini, bunun da ancak bilinçli bir çalışmayla gerçekleşebileceğini söyledi.

Başkan Başman, “Devletler vatandaşı için, vatandaş devleti için bu döngüyü devam ettirebilmek durumundadır. Ekonominin en önemli özelliği ticaret, alım ve satımdır. Bunu gerçekleştirebilmek için yeterli olmayan durumlarda ya da iş hacmi firmanın bünyesini aştığında dışarıdan temin edilecek bir satımdır. Bu satım günümüzde ve geçmişte bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. İhracat, ithalat ve kredilendirme bankalar aracılığıyla gerçekleşir. Bunlar için de insanların da muhatap olacağı kuruma ihtiyacı vardır. Bizler 2012 yılında da TEB ile böyle bir gece gerçekleştirmiştik. Bilgilendirmeler yapmıştık. Bugün de Mersin’den sonra ikinci buluşmayı Adana’da yapıyorlar. Teşekkür ediyoruz”dedi.

Ülkemizin, özellikle son 7 ayda, hatta iki yıldır ekonomik sosyal ve siyasi gelişmelerden ötürü ticari ve sosyal yaşamda bir takım olumsuzluklara muhatap olduğuna da dikkat çeken Başman, “Bu bizden kaynaklı değil genel olarak dünya konjektöründe oluşun gelişmelerin ışığında oldu. Şüphesiz ayakta kalmamızı sağlayan sektörel bazda hala geçmişten gelen özellikleri ile güvene dayalı, şahsın sözüne dayalı esnaflığın geçmişiyle doğru orantılı ticari ilişkilerin devam etmesiyle gelişmektedir. Bunun yanısıra son zamanlarda yaptığımız işin olmazsa da olur gibi bir lüks tüketim haline dönüşmesi bizlerin müşteri kaybına uğramasına ve istediğimiz gibi ticaret geliştirmemize engel olmaktadır. Herşeyde

bir hayır vardır, her krizden bir fırsat yaratmak gerekir. Bunu yapmak zorundayız. Bizi bu bugünlere getiren bu vatandaşlara ve bu vatan toprağına borçluyuz. Oturduğumuz yerden tevekkülle bunu gerçekleştirmeye çalışmak yanlıştır. Yapabileceğimiz bir şey varsa danışacağımız resmi özel kurumlar ve duayenler bizlere ışık tutacaktır. Bu kanaatteyim. Bölgemizde Adana ticari anlamda boynu bükük bölgedir. Etrafımızda Kahramanmaraş, Osmaniye gibi illerin ekonomik teşvik alması, sanayimizin ciddi anlamda gerilemesine, ticaretimizi olumsuz etkilemesene yol açmıştır. Hepimizin bir sıkıntı içinde olduğu muhakkak. Bunu aşabiliriz. Eğer ihtiyacımız varsa krediler ile daha farklısı danışmanlar aracılığıyla, belli kurumların bilgi ve görgülerinden yararlanarak gerçekleştirebiliriz. Kredi konusunda en büyük oyuncu TEB’in rolü vardır. Altın kredisinde ciddi anlamda pazar payına sahipler. Bir takım bilgilendirmeleri de sizlerle paylaşacaklar, sizlerle yola devam edecekler”diye konuştu.

TEB Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten de, TEB ile Adana Kuyumcular Esnaf Odası işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen toplantıya katılımlarınızdan dolayı tüm kuyumcu esnafı ve çalışanlarına teşekkür ederken, “Bu akşam Türkiye’de ve dünyada altın piyasasındaki gelişmeler hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Bizi neler etkiledi. Önce bunları da bilmek lazım”dedi.