02/11/2018
2870

KUYUMCULARI FUAR HEYECANI SARDI

UZUN ARADAN SONRA YENİDEN DOĞDUĞU YER OLAN ADANA’YA ALINAN FUARIN DUYURUSU İÇİN YAPILAN TOPLANTIYA ADANA ESOB BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK, ADANA KUYUMCULAR ESNAF ODASI BAŞKANI OĞUZ BAŞMAN, ŞANLIURFA, K.MARAŞ VE OSMANİYE KUYUMCULAR ODASI BAŞKANLARI İLE SPONSOR FİRMA TEMSİLCİLERİ VE START FUARCILIK BAŞKANI MUSA ÖZTÜRK KATILDILAR.

Çukurova Altın, Mücevher ve Gümüş Fuarı’nın 14’üncüsünün Adana’da yapılacağı açıklandı.  Çukurova Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek fuarın 4 -6 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.Asmaaltı Kebap Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Start Fuarcılık Başkanı Musa Öztürk, Sponsor Firma Temsilcilerinden Kenan Şenbayrak (DESA Kuyumculuk- Şenbayrak Otel), Sabahattin Baş (Borsa Gold-İstanbul) ile Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman,  Şanlıurfa Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Demirkoç, Kahramanmaraş Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Osmaniye Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Enver Davarcı katıldılar.Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkan Yardımcıları Berkan Bugay ve Mehmet  ile Start Fuarcılıktan Ülker Seviler,  DESA Kuyumculuktan Levent Hallaçoğlu ile İstanbul’dan gelen kuyumcu dergilerinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Start Fuarcılık Başkanı, bu yıl 14’üncüsünü düzenleyecekleri Çukurova Altın, Mücevher ve Gümüş Fuarı’nın yeniden doğduğu yer olan Adana’ya alınmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.14 yıl boyunca Adana’da başlayıp, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta da düzenlenen fuarın nerede olduğundan çok nasıl başarıya ulaştıracaklarını düşündüklerini belirten Musa Öztürk, “Önemli fuarı sahiplenmek ve başarıya ulaştırmaktır. 14 yıl boyunca Oğuz Başman, nerede olduysak orada destek verdi. Oda başkanlarımızdan çok büyük destekler gördük. Bütün yasal izinlerimiz alındı, anlaşmalar yapıldı, inşallah Mayıs ayı başında da bu fuarı Adana’da açacağız”dedi.

DESA Fuarcılık Sahibi Kenan Şenbayrak da, fuar için katkı koyan herkese teşekkür ettiğini belirtirken, “Start fuarcılık da Adana’da doğdu, şehre çok büyük katkıları oldu. Fuarlar bir sektör ve memleketin tanıtımında çok etkendir. Biz

de bu fuarın Adana’ya çok büyük katkıları olacağını söyledik. Katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum”diye konuştu.

Borsa Gold Başkanı Sabahattin Baş da, fuara ana sponsor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Kuyumculuk sektörü mozaik gibidir. Her milletten,her devletten insanlar geliyor fuarlara. Çukurova’da onları en iyi şekilde ağırlayacaklarını biliyorum. Güneydoğu’daki tüm müşterilerimizi bu fuara davet ediyorum”dedi.

Oda Başkanı Oğuz Başman ise Çukurova Fuarı ile önemli bir işe imza attıklarını, bunun da mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, “Bu fuarı, esnaflarımızın, meslektaşlarımızın menfaatine nasıl daha iyiye taşıyabiliriz çabasındayız. Şenbayrak, DESA ve Borsa Gold sponsorluğunda yeni bir fuar için hazırlıklara başladık. Farklı bir boyutta bu fuarı gerçekleştireceğiz. Kuyum sektörünün değerli mensuplarına yararlı bir fuar yapacağız”şeklinde konuştu.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek yoğun bir seçim dönemi yaşadıklarını, hem bölge, hem de ülke olarak da sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini , ancak gelecekten umutlu olduklarını ifade edip, şehrin tanıtımı ve ekonomik harekelilik açısından önem arz eden 14.Çukurova Altın, Mücevher ve Gümüş Fuarı’nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.